Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Professionele boerencoöperaties en organisaties

We doen dit met inzet van deskundigen uit de Nederlandse agrarische wereld. Zo verbetert het leven van boeren en tuinders en worden hun coöperaties volwaardige handelspartners.

27 Jul

HortiNova helpt bij het vermarkten van aardappelen in Nepal

De landbouwcoöperatie voor kleine boeren in Bajrabarahi (Bajrabarahi Small Farmers Agriculture Cooperative Limited, BSFACL) bevindt zich in het midden van Nepal, in het district Makwanpur. BSFACL werd geregistreerd in april 2006 en had toen 252 leden. In juni 2017 is de coöperatie uitgegroeid tot 1279 gezinsleden, waarvan 60% vrouwelijke leden. De coöperatie werd opgericht vanwege de voortdurende behoefte van de boeren aan financieringsmogelijkheden voor de agrarische sector. 

Lees meer
24 Jul

Landelijke Agripool netwerkdag

''De Nederlandse land- en tuinbouw dankt haar mondiale positie mede aan de manier waarop ze zich al meer dan 100 jaar heeft georganiseerd. Boeren en tuinders verenigden hun krachten in coöperaties, maakten zo samen een vuist en boekten resultaten. Nu zitten we in een tijd van individualisering, protectionisme, schaalvergroting en verzakelijking. Is de coöperatie ten dode opgeschreven of zien we juist een heropleving? Wat vinden jongeren hiervan? Wat is in deze tijd de meerwaarde van de coöperatie voor de (jonge generatie) boeren en tuinders wereldwijd?''

Lees meer
4

Professionalisatie

Agriterra is een adviesorganisatie en zet zich in voor het professionaliseren van boeren en tuinders in landen in ontwikkeling via coöperaties en organisaties. We doen dit met inzet van deskundigen uit de Nederlandse agrarische wereld. Zo verbetert het leven van deze groep en worden hun coöperaties volwaardige handelspartners. We zijn de enige organisatie die internationaal is gespecialiseerd op dit vlak. Dit komt door ons grote netwerk in de Nederlandse top Agri & Food sector en de samenwerking tussen experts uit dit netwerk en (lokale) Agriterra adviseurs.

Lees meer
Lokale aanwezigheid
Een uitgebreid wereldwijd netwerk van landbouwcoöperaties, organisaties en agribusiness
Hoogwaardige peer-to-peer kennisuitwisseling

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Agriterra?

Lees de verhalen in onze nieuwsbrief en schrijf u nu in!

Adres

Postadres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands


PO Box 158
6800 AD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org