Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Professionele boerencoöperaties en organisaties

We doen dit met inzet van deskundigen uit de Nederlandse agrarische wereld. Zo verbetert het leven van boeren en tuinders en worden hun coöperaties volwaardige handelspartners.

26 Oct

Nieuwe generatie boerenleiders komt eraan

Het vertrekken van veelal jonge mensen uit de landbouw wordt vaak gezien als een sociaal ongewenst fenomeen. Toch is het slechts een logisch aspect van de structurele transformatie. Maar deze trans- formatie moet wel goed gemanaged worden. Lees verder over hoe wij dit willen gaan doen. 

Lees meer
11 Oct

Boerinnen en agrarisch ondernemerschap in Zambia

Nicole van Hoof (Vrouwen van Nu) schrijft een blog over haar positieve bezoek aan Zambia, waar ze samen met bedrijfsadviseurs Chifula en Brenda  een 'cooperative assessment' uitvoerde in het Mambwe district bij de vrouwenorganisatie Mambwe DWDA (District Womens Development Association). Een  'cooperative assesment' betekent heel veel vragen stellen en dan beoordelen of de organisatie voldoet aan de criteria van Agriterra en verdere ondersteuning gaat krijgen.

Lees meer
4

Professionalisatie

Agriterra is een adviesorganisatie en zet zich in voor het professionaliseren van boeren en tuinders in landen in ontwikkeling via coöperaties en organisaties. We doen dit met inzet van deskundigen uit de Nederlandse agrarische wereld. Zo verbetert het leven van deze groep en worden hun coöperaties volwaardige handelspartners. We zijn de enige organisatie die internationaal is gespecialiseerd op dit vlak. Dit komt door ons grote netwerk in de Nederlandse top Agri & Food sector en de samenwerking tussen experts uit dit netwerk en (lokale) Agriterra adviseurs.

Lees meer
Lokale aanwezigheid
Een uitgebreid wereldwijd netwerk van landbouwcoöperaties, organisaties en agribusiness
Hoogwaardige peer-to-peer kennisuitwisseling

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Agriterra?

Lees de verhalen in onze nieuwsbrief en schrijf u nu in!

Adres

Postadres

Willemsplein 42
6811 KD Arnhem
The Netherlands


PO Box 158
6800 AD Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org